Ajuntament d#39;Alella
Portada|Educació|Programa Parlem d'educació
 

La comunitat educativa d'Alella centralitza en un mateix programa, 'Parlem d'educació', els tallers, xerrades i activitats participatives que s'organitzen al llarg del curs adreçades a les famílies del municipi. El programa pretén incentivar la implicació i la col·laboració de les famílies a través de les AFA, en l'organització i la difusió dels actes i incrementar-ne l'interès i l'assistència.  Les sessions són obertes a tothom i abasten totes les etapes educatives. El contingut del Parlem d'Educació pretén donar resposta als dubtes i a les necessitats que es plantegen les famílies en cada franja d'edat.

PROPERES SESSIONS

ABRIL - 28/04/25 - EL LLENGUATGE, UNA PORTA OBERTA AL MÓN A la xerrada es posarà èmfasi en com el domini del llenguatge ajuda als infants a agafar seguretat, augmentar la seva autoestima, a reconèixer les seves emocions, a organitzar el pensament i a gaudir tant dels aprenentatges com de les relacions socials. 

A càrrec d'Eva Comas, logopeda i psicòloga de l'equip del CDIAP del Maresme.

A la Llar d'Infants Municipals Els Pinyons, de 17 a 18.30 h.
Hi haurà servei de canguratge a càrrec de Temps x Cures.
L'activitat es fa presencial i és oberta a totes les famílies amb infants de 0 a 3 anys. És gratuïta però cal inscripció prèvia enviant un email a larisa@cavallcartro.cat

El llenguatge, una porta oberta al món
  ABRIL-MAIG - JUNY 30/04/25 - 25/06/25 - CRIANÇA EN POSITIU (6 A 12 ANYS) L'Helena Hidalgo, psicòloga referent de Benestar Emocional Comunitari del EAP Masnou – Alella, impulsa un grup de criança en positiu per a famílies amb infants de 6 a 12 anys, dimecres de 18 a 19.30h del 30 d'abril al 25 de juny a les Antigues Escoles Fabra d'Alella.  

Es tracta d'un espai d'acompanyament a la criança on tracten temes com: reptes de l'etapa evolutiva, límits i comportament, dinàmiques i cooperació familiar, acompanyar al desenvolupament emocional dels infants, etc. L'assistència és gratuïta però cal fer inscripció a través de l'equip de professionals de referència del CAP El Masnou i del Consultori Local d'Alella. 

Durant la sessió s'oferirà un servei de canguratge gratuït per a les famílies que ho necessitin. 

criança en positiu

MAIG - 06/05/25 - COM POSAR LÍMITS RESPECTUOSOS ALS INFANTS? (Fins a 12 anys)

PLACES EXHAURIDES

Xerrada taller participatiu per aprendre a posar límits des del respecte i l'afecte, a càrrec de Calma de Mar 

Activitat gratuïta però aforament limitat. És imprescindible inscripció prèvia en aquest aquest ENLLAÇ 

Servei de canguratge gratuït

Per consultes i dubtes: 

AFA Escola Fabra  afa.escolafabra@gmail.com

Com posar límits respectuosos

MAIG - 14/05/25 - ALIMENTACIÓ SALUDABLE DELS 0-3 ANYS  Basada en les recomanacions de la guia "Alimentació en la Primera Infància (0-3 anys) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Per Clara Bretxa Lloret, dietista – nutricionista de l'Institut Català de la Salut (ICS)

A la Llar d'Infants Municipals Els Pinyons, de 17 a 18 h.
Gratuït amb inscripció prèvia a larisa@cavallcartro.cat. Hi haurà servei de canguratge.

 aLIMENTACIO SALUDABLE

 MAIG - 22/05/2025- Emocions, xarxes socials i fills. Com els combinen? la importància dels límits en l’ús de les xarxes socials (12 - 16 anys)   Voleu transformar la vostra manera de relacionar-vos amb les xarxes socials i ajudar els vostres fills i filles a fer-ne un ús saludable i responsable? Us convidem a una xerrada transformadora que, a través de la metàfora de l'arqueologia digital, us portarà a explorar l'evolució de l’ésser humà digital. Veurem en què consisteix la transició de l'Homo Digitalis a Homo Emo-Digitalis, una nova espècie que integra l'autogestió emocional i un ús conscient de la tecnologia digital convertint la en una aliada per al benestar emocional i les relacions saludables. En aquesta sessió coneixerem els trets distintius de l'adolescència, reconeixerem les principals amenaces de l'Homo Digitalis, aprendrem estratègies per mitigar-les i entrenarem eines pràctiques per acompanyar els nostres fills i filles en el seu viatge digital, fomentant un ús més saludable i equilibrat de la tecnologia i les xarxes socials. Contribuïm plegades a la transició cap a aquesta nova espècie.

A càrrec d'El despertador SL

A les Antigues Escoles Fabra, de 19 a 20.30h

Inscripcions en aquest FORMULARI 

 Emocions i xarxes socialsOCTUBRE -08/10 /2025- Necessita ajuda? Eines per detectar quan les actuacions dels fills i filles poden ser susceptibles de requerir ajuda professional especialitzada (12 - 16 anys)Aquest espai formatiu va dedicat a famílies amb adolescents de 12 a 16 anys. És un espai pensat com un taller/xerrada on poder aprendre com detectar quan els nostres fills i filles necessiten ajuda més enllà del que nosaltres els hi podem oferir. Posarem la mirada en els joves i aprendrem a diferenciar entre el que és la nostra intuïció de quan alguna cosa potser va malament, diferenciant-la de quan ens envaeix la por que ens porta a pensaments negatius. Parlarem de la confiança i de la importància que té la connexió amb els nostres fills i filles, tant si les coses van bé com quan hi ha reptes que hem de vèncer. Com apropar-nos, quines preguntes fer i com acompanyar en moments difícils és el que treballarem en aquest taller vivencial amb una mirada emocional.

A càrrec de l'entitat Salut t i Educació Emocional SL.

A lea Antigues Escoles Fabra, de 19 a 20.30h

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Necessites ajuda?