Serveis enfocats a l'oci nocturn

Per tal de garantir que es pugui gaudir de les festes d'una manera segura a l'espai dels concerts s'instal·laran dos punts informatius adreçats principalment al públic jove: La Base i el Punt Lila.

La Base és un servei d'informació i prevenció que vetlla per evitar situacions de risc, que ja fa anys que s'instal·la als esdeveniments nocturns més multitudinaris que es fan al poble.

Des de 2019, s'ha afegit a La Base el Punt Lila, un espai destinat a la prevenció i abordatge de violències sexuals i lgtbifòbiques.  Amb la instal·lació del Punt Lila a les festes alellenques es pretén donar continuïtat a la feina de prevenció de violències masclistes i lgtbifòbiques que es fa al municipi durant tot l'any i també ser un punt segur on poder rebre suport i atenció si s'ha patit cap mena d'agressió o se n'ha sigut testimoni.

La Base i el Punt Lila s'emmarquen dins del Protocol d'actuació envers les violències sexuals i lgtbifòbiques als espais públics d'oci nocturn d'Alella, aprovat per l'Ajuntament el febrer del 2020, que estableix un circuit d'intervenció coordinat entre tots els serveis participants en les diferents festes per tal que la feina de prevenció i atenció sigui el més eficient i eficaç possible al nostre poble.

Els Punts Lila estan dinamitzats i atesos per persones expertes en la matèria que han treballat en prevenció i sensibilització, donant visibilització a la problemàtica, alhora que atenció, acompanyament i acció en aquells casos que ha estat necessària una resposta.

La Base  Punt Lila

 EDUCADORXS DE CARRERMés enllà dels serveis esmentats i mitjançant EdPAC, també s'intervé més enllà de l'espai de festa. EdPAC és una entitat especialitzada en la tasca educativa en els àmbits dels usos i consums de pantalles i drogues.

En què consisteix la seva intervenció?

Un equip format per educadores de carrer, treballa per oferir un vincle educatiu en contextos d'oci nocturn i presència de consums de drogues amb gran participació d'adolescents i joves. Aquest servei treballa de forma coordinada amb la resta de professionals i entitats, tant culturals com de l’àmbit de la salut, igualtat o altres, que participen en el desenvolupament de les festes o esdeveniments. 

A través de la presència i la interacció de l'equip educatiu, s'estableix un vincle amb les persones assistents que permet establir converses educatives. Les educadores transiten per l'espai donant-se a conèixer i mostrant-se accessibles; esdevenint un referent tant en l’àmbit del consum de substàncies com en el de situacions de vulnerabilitat respecte a les dinàmiques socials (actituds sexistes, racistes, LGTBIQ+fòbiques, violentes, etc.). En definitiva, resolent dubtes, proporcionant informació contrastada i crítica, evitant el judici i respectant la llibertat en la presa de decisions.

 
Avinguda Ferran Fabra, 1 08328 Alella
Tel. 615844715
alella.agora@alella.cat
HORARI
De dilluns a divendres
Matins de 10 a 14 h (cita prèvia)
Tardes:
Dilluns de 15:30 a 17:30 h (només espai de participació)
De dimarts a divendres de 15:30 a 20 h


Pujar al principi de la pàgina