Filtrar esdeveniments
Espai d'Art i Creació Can Manyé
Telèfon
935408723
Localització
Horari

Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabte i diumenge d'11 a 14h.
Tancat de l'1 al 31 d'agost.

L'Espai d'Art i Creació Can Manyé és la reconversió d'una antiga fàbrica tèxtil, al nucli històric d'Alella, en equipament cultural públic dedicat a la creació, producció, exhibició i difusió de l'art, la cultura i el pensament contemporani des de l'any 2009. 

Té per objectiu desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors professionals d'àmbit local, nacional i internacional, tant a nivell formal com conceptual per tal de contribuir al desenvolupament i a la difusió de la cultura al municipi. A Can Manyé es vol treballar per imbricar les propostes més experimentals i eclèctiques de cultura contemporània amb trets característics, entitats, col·lectius locals i comarcals, sense oblidar el teixit artístic més proper.

Dinàmic i actiu, Can Manyé ofereix una programació d'exposicions estable amb activitats integrades ben transversals. Des de l'atenció individualitzada a les persones visitants a la realització de tallers, visites guiades per artistes, cicles de conferències, intervencions al poble, cicles de projeccions, propostes específiques i treballs en procés, buscant el foment del pensament creatiu i l'esperit crític, la participació, la mediació i la integració en tot moment.

L'Espai d'Art i Creació és un centre amb plena vinculació al territori, a Alella i al Maresme, però té alhora una visió i un impacte supralocals. Gràcies a la seva tasca i a la relació amb altres centres, festivals, institucions, iniciatives o agents culturals, Can Manyé és un equipament reconegut i consolidat. 

En l'àmbit educatiu s'impulsa un projecte de continuïtat vinculat a la programació expositiva anual, actualment actiu a les escoles públiques i a l'Institut d'Alella, obert a d'altres centres interessats i a col·laboracions amb centres d'ensenyament d'arts i d'adults. 

Des de Can Manyé s'impulsen també projectes literaris destinats a la difusió i la promoció de la llengua i la literatura catalana. Destaquen el festival Espais de Poesia i els Premis Literaris Alella a Maria Oleart, de poesia, i Alella a Guida Alzina, de relats, entre d'altres.

can manyé Can Manyé

L'edifici de Can Manyé, de 200m², disposa de tres espais principals:

- Espai central o expositiu: sala gran on s'acullen les exposicions, instal·lacions i, en general, les propostes artístiques. És una nau amb sostre entrebigat de ferro i llum natural, mòduls de diferents mides permeten distribuir l'espai.

- Espai audiovisual: sala de petites dimensions i d'aforament reduït que complementa l'espai central. L'absència de llum natural és idònia per a la projecció d'audiovisuals.

- Espai de tallers o altell: espai polivalent per a xerrades, conferències, tallers, però també instal·lacions o mostres.

- Altres espais: Can Manyé també compta amb una zona de recepció, espai d'oficina i zona de magatzem.

Veure la Carta de Serveis de Can Manyé

Tècnica de cultura
Elena Alcina Saltor
Personal de suport
Maria Aguero
Regidora
Elisabet Vilaró i Gea
DESTAQUEM

Can Manyé acollirà del 24 de maig al 7 de juliol l'exposició “Com un teló suspès a la branca d'un arbre”, de l'artista alellenc Bruno Ollé. L'exposició és el resultat d'un procés de canvi en la manera de treballar de l'artista, on es mantenen les seves línies característiques però que alhora planteja tota una nova etapa en la qual entren en joc la cerca, el refer, l'intangible, el duel entre allò visible o no visible, i les possibilitats múltiples. Llegir més

Pujar al principi de la pàgina