Portada|Cultura i Festes|Més de 150 persones participen en l'enquesta sobre la cultura a Alella
 
Versió per imprimir
Més de 150 persones participen en l'enquesta sobre la cultura a Alella
La consulta forma part dels treballs per elaborar el Pla d'Acció Cultural d'Alella
infografica enquesta PAC

Un total de 153 persones han respost la consulta ciutadana que es va portar a terme entre febrer i març en el marc de l'elaboració del Pla d'Acció Cultural (PAC), l'instrument que ha de guiar la planificació de les polítiques municipal de cultura fins a l'any 2030. El perfil majoritari de les persones que han respost és una dona de 30 a 49 anys, resident als barris urbans d'Alella i amb estudis universitaris. Gairebé la meitat formen part d'entitats. 

A la consulta es dona un gran valor a la cultura per a la qualitat de vida (8 sobre 10). Les persones consultades participen a parts iguals en les activitats festives i en la programació cultural, al voltant del 40%, i, majoritàriament entenen la cultura com a una activitat per experimentar i ampliar coneixements, un espai de gaudi personal i una manera desenvolupar l'esperit crític. El nivell de coneixement de l'oferta cultural és de 6,7 sobre 10 i els canals més utilitzats per accedir a la informació són els mitjans municipals, digitals (web i xarxes socials, Full Setmanal...) i en paper (El Full, cartells...) i el boca-orella.

L'Espai d'Arts Escèniques, Can Lleonart i la Biblioteca són utilitzats de forma habitual per més del 60% de les persones consultades, mentre que Can Manyé té un ús més puntual, tot i ser molt conegut per la població. La resta d'equipaments són poc utilitzats i desconeguts per tractar-se d'espais amb usos dirigits a col·lectius específics (Can Gaza o l’Àgora) o per no disposar d'una programació estable (Can Magarola o CEA Vallmora). 

Les valoracions de l'oferta cultural  se situen entre el 6 i 7 sobre 10, sent les millor valorades la qualitat de l'oferta i la diversitat de disciplines, i les menys, la quantitat, la interculturalitat i la perspectiva de gènere en les activitats. El 17% creuen que falten propostes culturals, principalment musicals i infantils. 

Es valora al voltant del 6 sobre 10 les dinàmiques culturals i el suport municipal a la cultura, sent la complementarietat de programacions municipal i d'entitats l'aspecte millor valorat i la promoció de la creació artística, el que menys. 

D'altra banda, 25 persones han respost a la crida al món cultural alellenc, la majoria artistes, seguit de professionals del sector cultural, amateurs i persones interessades. L'Ajuntament ja hi ha contactat per participar més directament en el procés d'elaboració del PAC. 

Més informació:

Una consulta a la ciutadania enceta els treballs d'elaboració del Pla d'Acció Cultural    

Pujar al principi de la pàgina